Otto is Samsungs antwoord op de Amazon Echo

Samsung Otto

Samsung heeft een prototype ontwikkeld voor een apparaat waarbij het bedrijf de strijd aan wil gaan met de Amazon Echo. De Otto is een soort kleine robot waar je tegen kunt praten om opdrachten te geven of dingen te vragen. Op die manier kun je bijvoorbeeld het weer opvragen of apparaten in je huis aanvragen, zoals je ook met Amazons assistent Alexa kan.

De Otto heeft echter nog wat extra mogelijkheden. Er zit ook een camera in die kan worden gebruikt als bewakingscamera en hij heeft een klein display, hierop kan onder meer een gezichtje worden getoond. De bovenkant van de Otto kan ook bewegen. Hiermee is het apparaat veelzijdig, maar ook wat minder straight forward dan de Amazon Echo.

Otto sings a song #sdc2016

A video posted by Nicole Lee (@nicolenerd) on

Samsung toonde de Otto op zijn ontwikkelaarsconferentie, waar het ook een heleboel andere nieuwe concepten liet zien. Het gaat op dit moment enkel nog om een prototype en het is onduidelijk of hij ooit op de markt gaat komen. Daar is hij in ieder geval in eerste instantie niet voor bedoeld.

De Otto werkt via ARTIK, het Internet of Things-platform van Samsung, dat het bedrijf deze weel verder open heeft gesteld voor ontwikkelaars. Met het robotje laat Samsung zien wat de mogelijkheden zijn van dit platform, zodat het anderen inspireert om daar mee aan de slag te gaan.