Tesla Model 3 kan razendsnel optrekken dankzij Ludicrous Mode

Tesla heeft in het verleden al bewezen dat een elektrische auto niet hoeft te beteken dat je niet razendsnel kunt optrekken. Dankzij de zogeheten Ludicrous Mode kunnen de Model S en Model X in drie seconden vanuit stilstand een snelheid van 100 km/u behalen. Dat de Tesla Model 3 het goedkope broertje van deze twee modellen is, betekent niet dat deze premium-functie ontbreekt. De Ludicrous Mode zal als optie worden aangeboden aan kopers van de nieuwste Tesla.

Elon Musk heeft via Twitter bevestigt dat de optie er komt. Hoe snel het optrekken precies gaat bij de Model 3 met deze functie is onduidelijk. De ‘normale’ Model 3 kan in 6 seconden 100 km/u bereiken.

Bij de Model S en en Model X kost de Ludicrous Mode ruim 11.000 euro en is hij alleen verkrijgbaar voor het duurste model. Bij de Model 3 is de kans groot dat Tesla kiest voor een zelfde soort constructie en dat je dus flink meer kwijt gaat zijn dan de standaardprijs van (in de VS) 35.000 dollar van het goedkoopste model zonder verdere upgrades.