Outfitmaker Captain America: Civil War maakt ruimtepak voor SpaceX

Ruimtevaart draait niet alleen om zo ver mogelijk de lucht in schieten – een beetje stijlvol design is ook best belangrijk. Dat weet Elon Musk’s SpaceX als geen ander. Het is dan ook geen wonder dat het ruimtebedrijf een bijzonder iemand in huis haalde om zijn ruimtepak te ontwerpen. Dit pak wordt namelijk gemaakt door Jose Fernandez – de man die ook verantwoordelijk is voor de superheldenoutfits in recente films van Marvel en DC.

Zo maakte Fernandez bijvoorbeeld de kostuums in Batman v. Superman en Captain America: Civil War. Daarmee stond hij aan het hoofd van misschien wel de twee grootste superheldenfilms van dit jaar.

Hoe het ruimtepak van Fernandez eruitziet? Dat is nog even een verrassing. SpaceX zal het ontwerp namelijk pas later dit jaar gaan onthullen. In een interview met Bleep liet de ontwerper wel wat kleine hints vallen. Volgens hem vroeg Elon Musk namelijk om een design dat “stijlvol” en “heroïsch” is.

De vraag is nu nog hoe goed het pak van Fernandez uit de verf kan komen. Het maken van een stijlvol filmkostuum is uiteraard al een indrukwekkende prestatie, maar bij ruimtevaart zijn er nog veel meer dingen om rekening mee te houden. Kan deze Hollywood-man ook iets maken dat stevig genoeg is om mee naar Mars te vliegen? We gaan het dit jaar zien.