Hyperloop Transportation Technologies gaat goedkoper en veiliger systeem gebruiken

Hyperloop

Hyperloop Transportation Technologies, één van de bedrijven die bezig is om de hyperloop werkelijkheid te maken, zegt een goedkoper en veiliger systeem te gaan gebruiken om de hyperloop te laten werken. Het gaat om precies te zijn om het magnetische systeem dat er voor zorgt dat de hyperloopcapsules voortbewegen.

Bij de hyperloop zweven capsules in een buis die zo goed als vacuüm is, om zich zo zonder weerstand voort te bewegen. Op die manier kunnen personen en goederen razendsnel worden vervoerd, zonder dat het veel energie kost. Voor de beweging van de capsules wordt gebruik gemaakt van magnetische levitatie, waarbij de capsule gaat zweven door magnetische velden. Hiervoor worden magneten gebruikt die vastzitten aan de capsules die langs een aluminiumrail wrijven en daardoor gaat de capsule zweven.

In het originele ontwerp voor de hyperloop moet de rails van een klein beetje stroom worden voorzien. Daarom heeft Hyperloop Transportation Technologies een licentie aangeschaft voor passieve magnetische levitatie, hierbij heeft de rails geen stroom nodig. Het systeem is begin deze eeuw ontwikkeld door de Amerikaan Richard Post.

De belangrijkste concurrent van Hyperloop Transportation Technologies is Hyperloop Tech. Dat bedrijf heeft eerder al aangekondigd later deze week meer details over de techniek die zij gebruiken uit de doeken te doen. De timing van HTT is dan ook opvallend, maar tegen The Verge zegt CEO Dirk Ahlborn dat zij hun timing niet laten afvangen van de concurrentie.

Meer weten over de hyperloop? We hebben er al een keer een complete podcast over gemaakt die nog steeds actueel is!

Luister naar Rush Talk: Met de hyperloop naar Parijs