Voor het bezoeken van websites gebruiken we nog steeds het liefst een computer

De gemiddelde Europeaan bezit inmiddels 6,1 apparaten die verbinding maken met internet. Hierbij moet je denken aan smartphones, computers en tablets, maar ook aan bijvoorbeeld smart tv’s. De helft van deze apparaten wordt dagelijks gebruikt. Data toont verder aan dat het smartphoneverkeer in de EU met gemiddeld 36 procent is gestegen ten opzichte van 2014. Dat blijkt uit een onderzoek van Adobe.

Het bedrijf deed onderzoek onder 5000 consumenten uit onder meer het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Benelux en Scandinavië. Vervolgens hield het ook nog interviews met 1000 van hen. De resultaten werden vorige week week gepresenteerd tijdens de Adobe Summit EMEA 2016 in Londen.

Surfen nog steeds op desktop

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat, ondanks het feit dat we de hele dag op onze smartphone zitten, we voor het bezoeken van websites toch nog vaak en pc of laptop gebruiken. 64 procent van alle websitebezoeken gebeurt op een desktop. Dat is wel 8 procent minder dan en jaar eerder. De grootste frustraties van consumenten bij het surfen op mobiele devices (49%) zijn het gebrek aan snelheid en het kleine scherm (45%).

Uit het onderzoek blijkt verder dat consumenten minder tijd besteden op websites en dat er ook minder terugkerende bezoeken zijn. Mobiele devices worden nog steeds vooral gebruikt voor korte taken die minder tijd kosten.

Apps

Wat we het met zijn allen het meest doen op onze smartphone? E-mail (24%), kaarten en routeplanning (24%) en social media (17%) blijken de meest voorkomende taken die worden uitgevoerd op een mobiele device. Allemaal dingen waarvoor we apps gebruiken en geen websites. Een interessant detail: voor de groep van 18 tot 24 jaar, was online video (23%) een taak die alleen op mobiel werd uitgevoerd. 

Kijkend naar de toekomst is er best veel interesse onder Europeanen voor virtual reality. Eén op de drie ondervraagden zou graag zien dat bedrijven meer meer virtual reality gaan doen.