Geen tolk meer nodig: Deze oortjes van Waverly Labs vertalen gesprekken real-time

Pilot Waverly Labs

Ken je de Babel Fish uit The Hitchhikers Guide to The Galaxy die alles real-time voor je vertaald nog? Dat is precies wat de Pilot van Waverly Labs doet, al gaat het hier niet om een soort vis, maar om een paar oortjes.

De Pilot laat twee mensen tegelijkertijd praten in compleet verschillende talen, terwijl ze elkaar nog steeds verstaan. Het gebruik is eenvoudig: stop hem in je oor en je verstaat alles wat de ander zegt in je eigen taal. Vereiste is wel dat jullie allebei een Pilot moeten dragen, maar ze worden in paren verkocht, waardoor je ze altijd aan iemand kunt geven als je even de weg wilt vragen. Overigens kun je de oortjes ook gebruiken als draadloze koptelefoons.

Hoe het exact werkt, wil Waverly Labs niet vertellen. Zij vertellen je alleen dat het om vertalingstechnologie gaat en dat het apparaat aangesloten is op je smartphone, maar ook offline werkt. Waarschijnlijk wordt alles vertaald op het moment dat je het hoort, waarmee het eigenlijk niet veel meer doet dan Skype’s vertaal-feature. Zou Skype hier een eigen app van maken die je aan een koptelefoon kunt koppelen, dan heb je vrijwel hetzelfde principe.

De Pilot is vanaf 25 mei te reserveren, want dan start Waverly Labs een Indiegogo-campagne om het project te financieren. Het apparaat komt in drie kleuren, namelijk zwart, wit en rood, en gaat tussen de 129 en 179 dollar kosten. Zodra het in de winkels beland, stijgt de prijs naar bedragen tussen de 250 en 300 dollar.