Tesla verkoopt 2 miljard dollar aan aandelen voor productie Model 3

Voor de productie van de Model 3 heeft Tesla geld nodig. Heel veel geld. Met de pre-orders, waarbij voor elke reservering 1000 dollar/euro werd opgehaald haalde Tesla zo’n 400 miljoen dollar binnen. Dat is echter niet genoeg. En dus gaat het bedrijf aandelen verkopen.

Het gaat om 1,4 miljard dollar aan aandelen die door het bedrijf zelf worden verkocht. CEO Elon Musk vult dat aan met zijn eigen aandelen in het bedrijf tot een verkoopwaarde van 2 miljard dollar. Dat meldt Bloomberg.

Met de extra bak cash wil Elon Musk zijn plannen verwezenlijken om in 2018 al een half miljoen Model 3-exemplaren te hebben geproduceerd. Dat aantal is nodig om de vraag bij te kunnen benen. Begin deze week stond de teller van het aantal reserveringen op 373.000.

Dat getal is wel enigzins opvallend: een maand geleden zei Musk nog dat de teller al bijna op de 400.000 stond. Volgens Tesla komt dat omdat er 8000 mensen hun bestelling alweer hebben geannuleerd en 4200 werden er door Tesla geschrapt, omdat ze van handelaren bleken te komen. Desondanks lijkt het aantal reserveringen wel te stagneren.