De toekomst van het Nederlandse startup ecosysteem [Adv]

We worden deze week via StartupFest Europe 2016 en The Next Web overspoeld met inspiratie over startups, en dan vooral startups uit het buitenland. Maar hoe staan we er zelf eigenlijk voor? Bram Kanstein ging in samenwerking met Rabobank op onderzoek uit naar het Nederlandse startup ecosysteem.

Voor wie hem niet kent: Bram Kanstein  is founder van het gerenommeerde Startup Stash, een handige online toolbox voor startups. Eerder werkte hij voor The Next Web en ProductHunt. Om het ecosystem in kaart te brengen interviewde hij via Skype verschillende ervaringsdeskundigen als Jorg Ruis (CMO, messagebird.com), Willem Sodderland (Founder, seamorefood.com) en Thijs Gitmans (Investeerder, mainportinnovationfund.nl).

Met hen besprak hij onderwerpen waar iedere startup vroeg of laat mee te maken krijgt: starten, funding, talent, regelgeving en groei. Het resultaat zijn vijf interessante video’s waarin je per onderwerp mooie insights krijgt over de staat en toekomst van het Nederlandse startup ecosysteem.

De video’s zijn gemaakt in samenwerking met Rabobank. Zij zijn founding partner van StartupFest Europe 2016. De gehele interviews zijn terug te vinden op het YouTube account van Bram!