Toyota en Volkswagen investeren in taxidiensten Uber en Gett

Het lijkt er op dat autofabrikanten taxidiensten steeds serieuzer gaan nemen. Nadat we Volkswagen gisteren in Gett zagen investeren, doet autogigant Toyota hetzelfde bij Uber. Daarbij steekt Volkswagen 300 miljoen dollar in zijn investering, terwijl Toyota spreekt over “een klein aandeel”.

De investeringen zijn goed nieuws voor beide bedrijven. 300 miljoen dollar is voor Gett een gigantisch bedrag – aangezien dit een nog wat kleinere concurrent voor Uber is. Het bedrijf is op dit moment actief in Israël, enkele Europese steden en New York. In de Amerikaanse stad probeert het te strijd met Uber te winnen met een vaste prijs van 10 dollar per rit.

Hoewel het investeringsbedrag van Toyota in Uber onbekend is, weten we wel dat de fabrikant voertuigen zal gaan leasen aan Uber-chaufferus. Het leasebedrag kan rechtstreeks met Uber-werkzaamheden worden terugverdiend.

Volkswagen investeerde in het verleden trouwens al eens in Uber, dus het lijkt er op dat de autofabrikant zijn geld probeert te spreiden. Concurrent General Motors stak op zijn beurt al eens geld in Lyft, nog een andere speler op de markt voor de online taxidiensten.

In de tussentijd werken Lyft en Uber hard aan hun eigen zelfrijsystemen voor auto’s. Iets waar Volkskwagen, Toyota en General Motors misschien wel aan willen meewerken.