Nieuw in Amsterdam: De UberBIKE

Uber

Wie in Amsterdam woont of er regelmatig komt weet dat de fiets bepalend is voor het Amsterdamse straatbeeld. Sterker nog, er zijn op dit moment meer fietsen dan inwoners in de stad. Met de fiets kom je overal waar je wezen moet, zonder dat je vast staat op de grachten achter een verhuiswagen, of dat je schandalig hoge parkeertarieven hoeft te betalen.

Toch zijn er momenten dat je ergens op de fiets naar toe bent gekomen, maar eigenlijk liever met de auto weer naar huis zou gaan. Bijvoorbeeld als het hard is gaan regenen, of je eigenlijk een slokje te veel op hebt. Speciaal voor die gelegenheden introduceert Uber vandaag de UberBike: Een Uber met fietsenrek die jou, en je fiets weer naar huis brengt.

Schermafbeelding 2016-06-02 om 11.11.37

Je kunt de UberBike vanaf vandaag bestellen via de reguliere Uber app. Daarin heb je nu de mogelijkheid om de optie ‘UberBIKE’ aan te vinken, waarbij een chauffeur met fietsenrek zich richting jouw locatie begeeft. Hou er wel rekening mee dat er maar één fiets in het rek geplaatst kan worden. Voor het meenemen van je fiets betaal je €4 bovenop het normale UberX tarief.