Man bedient drone met zijn handen, dankzij de Nintendo Power Glove

Als je dacht dat Nintendo met de Wii innoveerde met bewegingsbesturing, dan heb je het mis. Het bedrijf was hier al eind jaren 80 mee bezig en ging ook nog eens verder dan een afstandbediening. In 1989 bracht Nintendo namelijk een virtual reality-handschoen uit: de Nintendo Power Glove. Het idee is dat je games kon besturing met handbewegingen en knoppen op je pols. Er kwamen echter maar een paar games voor uit en het apparaat sloeg niet aan. Nu is er echter iemand geweest die een originele Nintendo Power Glove heeft omgebouwd om een drone te besturen.

Nolan Moore heet dit genie en hij een uitgebreide uitleg online gezet van hoe hij het heeft gedaan. Hij heeft namelijk een paar kleine aanpassingen aan de Nintendo Power Glove gedaan zodat deze draadloos kan communiceren met een drone van Parrot. Vervolgens heeft hij verschillende handbewegingen bedacht, die overeenkomen met specifieke besturingssystemen van de drone.

Uiteindelijk is het echter vooral tof om het resultaat te zien. Ook al is de handschoen meer dan 25 jaar oud, het ziet er nog steeds ontzettend futuristisch uit als je hem gebruikt om een drone te besturen, bewijzen de beelden:

Mocht het project je inspireren om hier zelf mee aan de slag te gaan. In principe vind je alles wat je moet weten online. Het enige wat je moet zien te regelen is een Nintendo Power Glove. Op eBay zijn er echter genoeg te vinden, maar mensen vragen er zonder schaamte meer dan 100 dollar voor.