Harley-Davidson gaat binnen vijf jaar een elektrische motor maken

Tesla krijgt er een tweewielconcurrent bij. De motorfabrikant Harley-Davidson is van plan om binnen de komende vijf jaar een elektrische motor te bouwen, waarmee je een stuk groener kunt rondrijden. Dat meldt de Milwaukee Business Journal. De bouw van zo’n elektrische motor kan wel eens een bijzondere uitdaging worden.

Elektrische auto’s hebben een gigantische accu bevestigd onder de vloer van het voertuig, maar bij een Harley is dat een stuk lastiger. Een motor is immers een stuk kleiner, waardoor er minder accuplek is. Er bestaat dus een kans dat de motor flink wat uitpuilende batterijen heeft, enkel om de motor van genoeg sap te voorzien.

Doen ze dat niet, dan kan een motor op een volle accu niet heel ver rijden. Harley-Davidson heeft een prototype van zijn elektrische motor getoond – de LiveWire. Deze motor kan op een volle batterij echter maximaal 100 kilometer rondrijden.

Toch lijkt Harley-Davidson zelfverzekerd. Als de plannen lopen zoals de motormaker nu belooft, zullen we voor 2021 al op elektrische motorfietsen kunnen rondrijden.