Slimme ring Nimb slaat alarm in noodgevallen

De Nimb is een ring met één simpele knop. Druk er op en je schakelt in één keer de hulp in van vrienden, familie en mogelijk zelfs politie of het ziekenhuis, zodat je kan worden geholpen bij een overval of medisch noodgeval. Die noodknop heb je vrij letterlijk altijd bij de hand, omdat een ring de hele tijd rond je vinger is bevestigd.

Groot is ie wel: op foto’s lijkt de Numb een heel vingerkootje in beslag te nemen. Je vinger buigen lukt daardoor net, maar het is nogal een opvallend, groot ding. Wellicht is het daarom niet bepaald een modieus apparaat, maar functioneel is ie wel. De Nimb zou perfect zijn voor bijvoorbeeld ouderen, die alarm willen slaan als ze eens een nare val maken. Daarvoor wordt op dit moment vaak een nog loggere ketting met daaraan een apparaat gebruikt.

Op termijn willen de makers een peer-to-peer systeem maken voor de Nimb, waarbij andere ringgebruikers bij jou in de buurt worden gealarmeerd. Dat klinkt handig, maar het betekent dat er veel mensen in de buurt dezelfde ring moeten dragen. En dan moet ie eerst een groot succes worden.

De Nimb verschijnt volgens The Next Web op 21 juni op Kickstarter, zodat geïnteresseerden geld in het project kunnen steken. Een exacte prijs voor de slimme ring is op dit moment nog niet bekend.