Converse stopt gitaarpedaal in All Stars

Om er voor te zorgen dat gitaristen de effecten van hun gitaarversterker kunnen bedienen is ooit het effectpedaal bedacht. Ze hebben immers letterlijk hun handen vol. Met het pedaal kunnen gitaristen hun voeten gebruiken voor de bediening. Converse heeft de techniek van zo’n pedaal nu ingebouwd in zijn iconische Chuck Taylor All Star, misschien wel de ultieme schoen die gitaristen is en wordt gedragen. De bijzondere wearable heeft de naam Converse All Wah gekregen.

De schoenen zijn specifiek bedoeld om een zogenaamde wah-wah box aan te sturen. Da’s een apparaat dat zorgt voor het bekende wah-wah geluid van een scheurende gitaar. De Converse All Wah werkt via bluetooth, maar je kunt ook een standaard jack-kabel in de zijkant stoppen. Je kunt er een ouderwetse versterker mee aansturen en hij werkt ook met bijvoorbeeld een Mac of iPhone.

Cute Circuit

De speciale All Star werd drie jaar geleden bedacht door het Londense modehuis Cute Circuit tijdens een hackaton. Uiteindelijk hebben ze hem ook echt gemaakt. Mocht je gitaar spelen en dol zijn op nieuwe technologie dan moet ik je helaas wel teleurstellen. Er zijn nog geen plannen om hem op de markt te brengen. Maar wat niet is kan nog komen natuurlijk.

Eerder dit jaar hebben 13 gitaristen de schoen getest. Onder hen J Mascis van Dinosaur Jr.