Facebook laat je livestreams plannen en je kunt gaan streamen vanuit de app MSQRD

Facebook Live

Facebook heeft op VidCon in de VS een aantal interessante uitbreidingen van Facebook Live gepresenteerd. Om te beginnen wordt het mogelijk om livestreams vooruit te plannen waardoor ze worden aangekondigd. Dat meldt VentureBeat. Hierdoor weten mensen dat er een livestream aankomt en kan de stream bijvoorbeeld alvast worden embed. Een kleine toevoeging, maar wel een hele belangrijke voor bedrijven om een groter publiek te bereiken.

Een ander interessante update is dat er voortaan extra streamers kunnen worden toegevoegd aan één livestreams. Op die manier kan een kijker inhaken met een vraag of kunnen mensen op meerdere locaties samen streamen.

Deze functie, net als de mogelijkheid om streams te plannen, komt in eerste instantie enkel beschikbaar voor bedrijven en bekende mensen met een geverifieerde pagina’s. Uiteindelijk krijgt elke Facebook-gebruiker deze optie.

MSQRD

Met deze twee vernieuwingen houdt het nog niet op. Facebook gaat livestreaming ook buiten zijn eigen app beschikbaar maken. Het gaat de mogelijkheid om te streamen de komende weken toevoegen aan de app MSQRD.

Met die app kun je maskers en filters toevoegen aan foto’s en video’s, vergelijkbaar met wat Snapchat doet. Facebook nam de app in maart over en kiest er nu dus voor om deze app verder te integreren met zijn eigen dienst. Daarbij kiest in eerste instantie het voor livestreaming.

Facebook Live in MSQRD

Betaalde streamers

De vernieuwing geven aan hoe ongelofelijk veel energie Facebook op dit moment in Facebook Live stopt. Het bedrijf wil dat een succes wordt, omdat het er voor kan zorgen dat gebruikers veel meer tijd op het sociale netwerk doorbrengen.

Gisteren werd bekend dat Facebook daarom miljoenencontracten heeft afgesloten met media en celebrities. Het gaat daarbij vooral om Amerikanen, maar ook de Nederlandse dj’s Armin van Buuren en Hardwell krijgen betaald door Facebook.