Livestream Wimbledon gratis te bekijken via officiële site en app

Ondanks de politieke crisis in het Verenigd Koninkrijk is het tennistoernooi Wimbledon gisteren begonnen in Londen. Het grandslamtoernooi duurt tot en met 10 juli en zorgt weer voor vele uren mooi tennis (en waarschijnlijk de nodige uren wachten op dat mooie tennis vanwege een regenpauze). De grote vraag is natuurlijk: hoe kijk je naar de livestream Wimbledon?

Fox Sports heeft in Nederland de rechten voor Wimbledon en zendt het toernooi uit via zes tv-zenders en in totaal elf livestreams. Uiteraard zorgt Fox Sports ook voor de broodnodige analyses en interviews. Wil je de livestreams bekijken, dan kan dat via de site van Fox Sports en via de app Fox Sport Go.

Vind je Wimbledon wel leuk, maar wil je geen abonnement afsluiten bij Fox Sports om het tennistoernooi te volgen, dan kun je het toch gewoon online volgen. De organisatie van het toernooi heeft namelijk zelf een livestream gemaakt, waarop je een deel van de wedstrijden kunt bekijken.

Livestream Wimbledon op Apple TV

Deze livestream Wimbledon vind je op de site van het grandslamtoernooi, maar er is ook een app voor iOS en Android. In de app kun je ook gratis fragmenten terugvinden en al het nieuws over het toernooi lezen.

Maar misschien nog wel het interessantste is de grote hoeveelheid statistieken die in de app beschikbaar is. Deze worden continu live bijgehouden, zodat de echte tennisfreak echt alle interessante feitjes te weten komt. IBM verzorgt de technologie hiervoor en heeft ook de apps ontwikkeld.

Sinds dit jaar heeft Wimbledon ook een app voor de Apple TV. Hierin kun je de livestream bekijken en zie je tegelijkertijd uitgebreide statistieken in beeld. Misschien wel de beste manier om het toernooi te volgen, maar helaas wel beperkt tot mensen met een laatste generatie Apple TV.

livestream Wimbledon op Apple TV

Het screenshot van de Apple TV app is afkomstig van One More Thing.