Internetsnelheden nemen wereldwijd nog altijd toe

Vandaag de dag lijkt het ondenkbaar dat je ooit moest wachten tot een foto was ingeladen op je computer vanaf het internet. De maximumsnelheid op onze digitale snelweg is zelden nog een punt van aandacht, maar blijft door technologische vooruitgang toch toenemen.

De gemiddelde snelheid van het internet lag in het eerste kwartaal van 2016 op 6,3 Mbps, een aanzienlijke groei ten opzichte van vorig jaar, zo laat contentprovider Akamai weten. De laagste gemiddelde snelheid vinden we in Algerije (2,2 Mbps) terwijl de hoogste gemiddelde snelheid valt te noteren in Zuid-Korea: 29 Mbps.

Nederland sneller dan buurlanden

Dat mag geen verrassing zijn, Zuid-Korea voert al jaren de lijst van gemiddelde internetsnelheden aan, maar over de hele linie zien we dus een groei. Ook Nederland kreeg dit jaar weer een boost en ging van 16,9 Mbps naar 17,9 MBps.

internetsnelheid wereldwijd nederland

Daarmee is ons land een flink stuk sneller dan buurlanden Duitsland en België. Onze zuiderburen voeren overigens wel de introductie van de nieuwe IP-standaard (IPv6) aan, terwijl in het algemeen de oudere standaard wegvalt.

Chrome grootste mobiele browser

Ander opvallend feitje is de absolute dominantie van Chrome Mobile wanneer het gaat om verkeer via ‘smart devices’ als smartphones en tablets. Met maar liefst 58 procent van alle verkeer is Chrome de absolute marktleider, terwijl Safari op iOS achterblijft met 33 procent.

Dat is natuurlijk grotendeels te danken aan het feit dat Android met voorsprong het grootste mobiele besturingssysteem is. Daarnaast biedt Google hun browser ook aan op iOS-devices, terwijl dit vice-versa niet gebeurd.

Alle statistieken rondom de snelheid van het internet en de adoptie van technologie vind je hier.