Tennisbond wil tennissers aan elkaar koppelen met een soort Tennistinder

Tennissen kun je natuurlijk doen in competitieverband, maar veel mensen zijn lid van een club om -wanneer ze zin hebben- met vrienden een balletje te slaan. Alleen dan moet je wel vrienden hebben om mee te tennissen. Daarom heeft de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) een eigen app gelanceerd om spelers van een club aan elkaar te koppelen: de KNLTB ClubApp.

De bedoeling is dat de app bij zo’n 250 Nederlandse tennisclubs te gebruiken is. Via de app kunnen leden met elkaar communiceren en kunnen ze op basis van hun profiel een tennispartner vinden. Hierbij kun je zoeken of leeftijd, niveau en/of gewenste speeldag. Daarnaast kun je in de app checken wanneer banen beschikbaar zijn en deze meteen reserveren.

Verenigingen krijgen de optie om de KNLTB app onder een eigen naam in de App Store te zetten en eigen sponsors te tonen. Ze kunnen daarnaast binnen de app pushberichten naar hun leden te sturen of een interne competitie op te zetten. Clubs betalen afhankelijk van de variant waar ze voor kiezen 15 tot 40 euro per maand om de app aan te bieden.

KNLTB ClubApp

Erik Poel, Algemeen Directeur van de KNLTB:

De KNLTB ClubApp is een fantastische oplossing waarmee verenigingen veel makkelijker en efficiënter met hun leden kunnen communiceren. Als vereniging kom je via de KNLTB ClubApp direct binnen handbereik van al je leden. Dit biedt ongekende mogelijkheden om je leden meer te betrekken binnen het verenigingsleven en leden met elkaar te verbinden. Het vinden van een tennispartner van ongeveer dezelfde leeftijd en van gelijk niveau kan soms lastig zijn. Met een soort Tennistinder binnen de app los je dit probeem op een leuke manier op.

Meer functies

De eerste clubs die met de app werken zijn H.T.V. Ten Woude in Heerenveen, T.C. Roomburg in Leiden, T.V. Wapenveld, T.V. Montfoort en Z.T.C. Shot in Zeist. De komende maanden volgen andere clubs. Daarna zal de KNLTB app verder worden uitgebreid met met meer functies, zoals het bekijken en invoeren van uitslagen en het inschrijven voor toernooien.

Op dit moment is app trouwens nog enkel te downloaden voor iPhone, maar de Android-versie moet volgens de KNLTB binnen enkele dagen in de Google Play Store staan.