Amerikaanse winkelcentrumrobot verwondt kind

In een winkelcentrum van het Amerikaanse Stanford is een kind aangevallen door een robot. Of nou ja: hij is per ongeluk overreden, waarbij de machine na impact is blijven doorrijden. Dat is nog niet echt de robotrevolutie zoals we hem kennen uit The Terminator, maar voor het jongetje was het wel een nare ervaring. De winkelcentrumrobot is 1,5 meter hoog en ongeveer 135 kilo, dus hij zou alsnog een flinke smak hebben gemaakt.

Het 16 maanden oude kind werd op zijn hoofd geraakt en zijn voet werd overreden. Hierdoor maakte de jongen een smak op de grond met zijn gezicht naar beneden gericht. Zijn voet raakte opgezwollen, maar bleek geen botbreuken te bevatten. Volgens ABC 7 News waren bezoekers in het winkelcentrum vooral lacherig over het incident. De moeder van het kind probeert aandacht te genereren voor het ongeluk.

De Amerikaanse robot is gebouwd om abnormale geluiden en criminelen te detecteren, en op de hoogte te zijn als de omgeving ineens verandert.

Het klinkt allemaal als een specifiek incident, maar dit is precies wat veel robotbouwers proberen te voorkomen. Een goede robot moet door een openbare locatie kunnen navigeren zonder dat hij mensen tot last is. Als zo’n machine een kind overrijdt, is hij overduidelijk hierin gefaald.