SpaceX laat opnieuw raket landen en nu is hun opslag vol

Inmiddels leek het landen van een raket kinderspel voor SpaceX. Het ruimtebedrijf slaagde er bij eerdere een eerdere al in om een raket op bijvoorbeeld een platform in de oceaan te zetten, waardoor raketten opnieuw gebruikt kunnen worden. Bij een nieuwe test is er een nieuwe mijlpaal gezet: ze zijn er in geslaagd om een wederom een Falcon 9-raket op de grond te krijgen.

Dat deed het bedrijf ditmaal op een landbasis, in plaats van op een platform in het water. Het klinkt allemaal als goed nieuws voor de Falcon 9, die dus opnieuw gebruikt kan worden in verschillende situaties.

Het is de vijfde succesvolle landing voor SpaceX, dat inmiddels geen plek meer heeft om zijn herbruikbare raketten te bewaren op het Amerikaanse Cape Canaveral. Er zijn al twee raketten uit de opslag gehaald om plaats te maken. De kans is daarom groot dat we vaker dezelfde raketten gebruikt zien worden bij toekomstige tests. Al wordt er wel plek gemaakt voor de Falcon Heavy, een nieuwe raket.

Een raket die kan landen is belangrijk voor SpaceX, omdat het hiermee mogelijk is om na een vlucht ook weer terug te gaan. Daarnaast is het betaalbaarder voor een commercieel ruimtebedrijf, dat hierdoor niet voor iedere vlucht een compleet nieuwe machine hoeft te bouwen.