SpaceX wil drie raketten tegelijkertijd laten landen

SpaceX raket droneschip

SpaceX staat bekend om ambitieuze doelen. Inmiddels heeft het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk al een aantal raketten zelf laten landen, onder meer op een platform in zee. Maar nu gaat het bedrijf nog een stap verder: ze willen drie raketten vrijwel tegelijkertijd laten landen.

SpaceX wil de raketten na elkaar laten landen aan Florida’s Space Coast. Tussen de landingen moet slechts een paar minuten zitten, zo maakte Elon Musk bekend via Twitter. Opvallend is dat de drie ruimtevaartschepen ook tegelijkertijd worden gelanceerd, namelijk om de Falcon Heavy – de zwaarste en grootste raket van SpaceX – namelijk te laten opstijgen. Juist omdat die raket zo zwaar en groot is, zijn er ook drie afzonderlijke raketten nodig om hem de ruimte in te krijgen.

Overigens is het niet een doelstelling die het bedrijf zomaar haalt. De Falcon Heavy is namelijk nog nooit gelanceerd, dat willen ze later dit jaar doen. Maar een datum hebben ze daar nog niet voor. Waarschijnlijk hangt het bekendmaken van een datum samen met of ze toestemming krijgen om de twee extra landingsplaatsen te plaatsen, aangezien ze die aanvraag onlangs hebben ingediend.

Mochten ze geen goedkeuring krijgen, dan kunnen ze de raketten ook op het water laten landen. Dit deed SpaceX eerder namelijk al succesvol bij meerdere landingen van de Falcon 9. Hier hebben ze echter wel robotische aken voor nodig en toestemming om deze in het water te laten drijven, maar hier hadden ze toch al plannen voor.