Clinton krijgt eigen campagne-app met fysieke beloningen voor fans

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit de samenleving, dus dat deze ook ingezet worden tijdens de campagne voor de Amerikaanse verkiezingen, is niet vreemd. Fans van Hillary Clinton begonnen hier mee, door de app Hillary 2016 in de App Store te lanceren.

In de app krijg je dagelijkse uitdagingen en quizzes over Clinton. Daarnaast open je je eigen digitale hoofdkwartier en past het design aan door bijvoorbeeld bureau’s en stoelen te verplaatsen. Spelers kunnen tegen elkaar spelen op lokaal, staats- en nationaal niveau. Wie het hardste werkt voor Hillary – en dus de meeste activiteiten voltooid – , krijgt hogere scores en soms zelfs fysieke beloningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iets dat door Hillary gesigneerd is en door haar persoonlijk naar je toegestuurd wordt.

De app is overigens niet alleen maar positief, ze wordt namelijk ook neergezet als de enige lijn van verdediging tegenover Donald Trump. “Het enige wat tussen Donald Trump en het presidentschap staat zijn wij”, aldus de beschrijving van de app. Mensen worden dan ook gevraagd om geschiedenis te schrijven door de app te downloaden en Hillary te steunen.