Met Rithmio Edge track je krachttraining op je smartwatch

Ritmio Edge

Als gaat om cardiotraining, zoals hardlopen of fietsen, dan kun je met elke smartphone, smartwatch of fitnesstracker tegenwoordig je resultaten meten. Als je aan krachttraining doet is echter een stuk lastiger om je resultaten bij te houden. En dat terwijl er niets zo vervelend is als zelf bijhouden hoeveel herhalingen en sets je hebt uitgevoerd. Er zijn inmiddels wel wat wearables op de markt die dit kunnen, zoals de Beast Sensor, en er zijn ook apps die pogingen doen, maar die kunnen vaak bewegingen niet (goed) herkennen. De app Rithmio Edge voor Android Wear belooft de oefeningen die je doet te herkennen en vervolgens je training exact bij te houden.

De app leert hoe jij bepaalde oefeningen uitvoert zodat het alles precies kan bijhouden, schrijft Engadget. Uiteraard kan de app niet meten hoeveel gewicht je gebruikt, dus dat zul je nog steeds zelf moeten invoeren. Dit is echter simpel te doen doordat de app tegelijkertijd te bedienen is via je smartphone (handig voor het invoeren) en je smartwatch (die het daadwerkelijke meetwerk doet).

Rithmio Edge

Na elke trainingsessie krijg je een samenvatting met alle details van je training. Je kunt ook je voortgang door de tijd heen zien en persoonlijke records worden bijgehouden.

Rithmio Edge is op dit moment enkel beschikbaar voor Android Wear, maar de makers werken aan een versie van de Apple Watch. Daarnaast willen ze hun app ook beschikbaar maken voor andere wearables. Zelfs slimme kleding staat op de planning. De app is op dit moment helemaal gratis; hoe de makers geld willen verdienen is (nog) onduidelijk. Het zou me echter niet verbazen als ze binnenkort worden overgenomen door een bedrijf als Fitbit of Under Armour.