‘Amerikaanse muziekdienst Pandora gaat naar andere landen’

Voordat Spotify en Apple Music groot waren, was Pandora één van de grote muziekdiensten. Tenminste, in de Verenigde Staten. De dienst wist aardig wat mensen te prikkelen in eigen land, maar het bedrijf heeft zich nooit naar het buitenland uitgebreid. Daar komt wellicht verandering in. Volgens bronnen van The Wall Street Journal staat er namelijk een internationale uitrol gepland voor Pandora.

Daarvoor wil Pandora kennelijk een nieuw, betaald abonnement beschikbaar stellen. Deze nieuwe abonnementsvorm zou eerst in de Verenigde Staten en andere Engelstalige landen worden uitgerold, waarna andere landen ook aan de beurt zijn. Pandora kan daarmee wel eens naar Nederland komen.

Pandora is een gratis muziekdienst die gebruikers een eigen radiokanaal op basis van een artiest biedt. Het bedrijf verdient met tussentijdse advertenties geld. Daarmee wijkt de dienst flink af van bijvoorbeeld Spotify, waarop je specifieke tracks kunt selecteren om af te spelen.

De concurrentie zal vast ook nodig zijn: Spotify is een steeds serieuzere concurrent voor Pandora geworden, en de komst van Apple Music zal ook niet worden bejubeld.