De nieuwe Denon AV-receivers maken van jouw huis een bioscoop

De Denon home-cinema met HEOS-integratie zorgt voor een mooi geluid doorheen heel het huis.

Denon, de fabrikant van home-entertainmentproducten, toont deze week op de IFA in Berlijn een nieuwe AV-receiver voor home-cinemasystemen waarmee je ook muziek door je hele huis kunt streamen. Volgens de fabrikant is het daarmee het eerste home-cinemasysteem met de mogelijkheid om muziek te beluisteren in heel je huis.

Denon combineert hiermee twee afzonderlijke systemen in één apparaat. Aan de ene kant kun je genieten van perfect beeld en geluid voor bij je tv, maar daarnaast kun je dankzij de zogenaamde HEOS-technologie van Denon overal in huis luisteren naar je favoriete muziek. Daar zit ook ondersteuning bij voor streamingdiensten zoals Spotify, Tidal en SoundCloud en het werkt via een bijbehorende app. Naast een home-cinema, kan je nu dus ook een home-discotheek maken van je huis.

De AV-receiver is voorzien van 11(!) speakeraansluitingen die kunnen dienen als surround-systeem in heel je huis. Zo hoor je bijvoorbeeld nog steeds het geluid van de televisie wanneer je een snack gaat halen in de keuken. Daarnaast is het ook mogelijk om via dit systeem in verschillende kamers naar verschillende audio te luisteren.

De beeldkwaliteit die bij de klank past

Naast de hoge geluidskwaliteit zorgt de AV-receiver volgens Denon ook voor een betere beeldkwaliteit in jouw persoonlijke bioscoop. Het apparaat ondersteund namelijk 4K-beeld en de krachtige videoprocessor is daarnaast in staat om standaard- en HD-videobronnen te upscalen naar 4K-beeldkwaliteit. Het is natuurlijk afwachten hoe dat er in de praktijk uitziet.

De AV-receiver (genaamd AVR-X6300H) wordt, samen met een goedkopere versie met 9-kanaalsgeluid (de AVR-X4300H), deze week aan het grote publiek voorgesteld op de IFA en zijn vanaf oktober dit jaar te verkrijgen. Ze gaan respectievelijk 2000 en 1300 euro per stuk kosten.