Met Smartfrog maak je van je oude smartphone een beveiligingscamera

Smartfrog

Heb je nog ergens een oude smartphone of laptop met camera liggen? Dan kun je hier eenvoudig een goede beveiligingscamera van maken. Dat doe je namelijk met de Smartfrog, die op dit moment te zien is op elektronicabeurs IFA in Berlijn.

De Smarfrog werkt eenvoudig: je meldt je gratis aan, pakt een laptop of smartphone met camera, verbindt deze met WiFi en je bent klaar. Heb je geen oude telefoon of laptop? Dan kun je ook een camera van Smartfrog zelf kopen, die binnenkort beschikbaar wordt.

Wat de app vooral interessant maakt, zijn alle mogelijkheden die het biedt. Zo heeft de applicatie de mogelijkheid om alles te horen wat er gebeurt in een kamer, maar ook vanaf afstand met mensen in de kamer te praten. Door gebruik te maken van je zaklamp kun je ook ’s nachts zien wat er gebeurd. Door middel van bewegingsdetectie krijg je notificaties op je smartphone als er wat gebeurd en alle video’s worden in HD opgenomen. De video’s kun je bovendien dertig dagen bewaren.

In de live video’s kun je in- en uitzoomen, om nog beter te zien wat er gaande is. Gebeurt er nu iets leuks in je huis (bijvoorbeeld een gekke actie van je kat) en zie je de beelden terug in Smartfrog? Dan kun je ze delen via social media.

Smartfrog verkoopt ook een eigen camera, die vrijwel dezelfde functies heeft als je oude smartphone of laptop. De camera heeft als extraatje een 8x zoom-functie en infrarood voor nachtelijke video’s. Daarnaast neemt de camera gegarandeerd in HD op, terwijl het met je oude smartphone maar de vraag is of deze dat wel aan kan.

Smartfrog

Meer dan één functie

Nu kun je Smartfrog natuurlijk met name gebruiken voor beveiliging tegen inbrekers, maar er zijn meer nuttige vormen van gebruik. Zo kun je ook een oogje houden op je huisdier en je hond bijvoorbeeld vertellen dat hij van de bank af moet gaan. Daarnaast kun je hem gebruiken als babymonitor, ook als je thuis bent. Als er immers een geluidje gemaakt wordt of als je kind beweegt, krijg je direct een notificatie op je telefoon.

De app van Smartfrog is nu al gratis te downloaden voor Android en iOS. Je kunt dus direct al aan de slag met het beveiligen van je eigen huis.