Dit was het belangrijkste technieuws van maandag 5 september 2016

iPhone 7 concept

Elke doordeweekse avond zetten we het belangrijkste technieuws, onze favoriete must reads en interessante of opvallende nieuwsberichten van de dag voor je op een rijtje.

Apple Tim Cook

Wat gaat Apple woensdag aankondigen?

Woensdagavond is er een Apple Event. Apple zal dat de iPhone 7 tonen aan het publiek en waarschijnlijk ook een nieuwe Apple Watch. We hebben de geruchten op een rij gezet.
Lees verder op Numrush

KPN komt met abonnementen zonder roamingkosten binnen de EU

KPN heeft vandaag nieuwe abonnementen gelanceerd waarmee je kunt bellen en internetten vanuit je bundel in heel de EU. Dat geldt tot maximaal 60 dagen per jaar.
Lees verder op Numrush

Vanaf volgend jaar kun je 90 dagen onbeperkt roamen in de EU

Er komt een einde aan de roamingkosten in de EU vanaf volgend jaar zomer, maar wel voor slechts 90 dagen per jaar. Daarna mogen providers alsnog extra kosten rekenen.
Lees verder op NOS
Lenovo Yoga Book

Hoe Lenovo de Yoga Book ontwierp

Misschien wel het opvallendste product van de IFA dit jaar: de Lenovo Yoga Book. The Verge maakte een uitgebreid artikel over hoe deze bijzondere tablet tot stand kwam.
Lees verder op The Verge

Hoe de makers van wifitrackers te werk gaan

Een verslaggever van de Volkskrant interviewde de directeur van Citytraffic, dat wifitracking aanbiedt aan bedrijven en overheden. Een inkijkje in deze bijzonder business.
Lees verder op Volkskrant
Project Ara

Google bevestigt stopzetten Project Ara

Vrijdag kwam het gerucht naar buiten dat Google stopt met de ontwikkeling van een modulaire smartphone. Het bedrijf bevestigt dat, maar zegt niet wat de reden is.
Lees verder op Numrush

Eigenaar satelliet in ontplofte raket wil geld van SpaceX

Spacecom, het bedrijf achter de lancering van de satelliet in de SpaceX-raket die donderdag ontplofte, vindt dat SpaceX vijftig miljoen dollar moet betalen of een gratis...
Lees verder op Reuters

Review van de Amazon Kindle Oasis

Goedkoop kun je hem niet noemen, maar de Amazon Kindle Oasis is dan ook een beetje de Roll-Royce onder de e-readers. Johan probeerde hem uit.
Lees verder op Numrush