De Nest Cam kan vanaf nu mensen onderscheiden van voorwerpen dankzij de hulp van zusterbedrijf Google

Nest Cam

De beveiligingscamera’s van Nest worden een stukje slimmer. Ze zijn vanaf vandaag in staat om mensen van objecten te onderscheiden. Daarnaast kan de slimme beveiligingscamera je voortaan via een tijdlijn in de app een overzicht geven waargenomen bewegingen. “Met de functie kun je snel door je dag scrollen om belangrijke gebeurtenissen van de dag te bekijken”, zegt Joost van Hof, productmanager van Nest Cam.

In de tijdlijn worden automatisch gebeurtenissen gepresenteerd die Nest als interessant beschouwt. Mensen die gebruikmaken van Nest Aware, de betaalde dienst waarbij de camera continu beeld opneemt, kunnen op die manier een overzicht van video’s bekijken. Zonder de betaalde dienst zijn slechts foto’s van die momenten te zien. Ook de persoonsmeldingen zijn alleen beschikbaar voor mensen met Aware.

nest_cam_tijdlijn

De algoritmes die Nest gebruikt om dingen te herkennen zijn ook verbeterd. “Daardoor krijg je minder vaak een valse melding. Dat was een van de feedbackmomenten die we regelmatig terug zagen komen”, zegt Van Hoof. “Hoeveel beter de algoritmes precies zijn, kan ik niet zeggen. Dat is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afstand tot het object. Maar het moet nu bijvoorbeeld minder vaak voorkomen dat een waaiende tak van een boom een valse melding geeft.”

Voor de ontwikkeling van die algoritmes werkt Nest samen met de teams van zusterbedrijf Google die zich richten op machine learning en beeldherkenning. De camera’s van mensen die Aware gebruiken werken overigens beter dan mensen die de dienst niet gebruiken. Dat komt omdat de beelden met Nest Aware in de cloud verwerkt worden.

Nest Cam Outdoor

In juli presenteerde het bedrijf al de Nest Cam Outdoor, die ook in staat is mensen van objecten te herkennen. De functie wordt nu dus ook beschikbaar voor de andere camera’s van het bedrijf.

Ook met de Nest Cam Outdoor werkt de herkenning van mensen alleen als je een abonnement hebt op Nest Aware. Daardoor word je bijna verplicht om een abonnement te nemen als je een beveiligingscamera voor buiten koopt. Met zo’n apparaat wil je het namelijk vooral direct weten als er iemand aan je deur verschijnt.

Wanneer de Nest Cam Outdoor precies in Europa beschikbaar is en wat hij hier gaat kosten, wilde het bedrijf nog niet bekendmaken.