Met de FridgeCam kun je de inhoud van je koelkast bekijken

Wat maakt een koelkast slim? Dat er een touchscreen op ons favoriete keukenapparaat zit? Of is het de camera, die fabrikanten aan de binnenkant aanbrengen zodat je makkelijk kunt zien wanneer je melk op is (daarvoor moet je wel doorzichtige melkpakken hebben. En moet de melk strategisch plaatsen. Dus niet achter een groot blok kaas).

Als je ook graag vanaf elke willekeurige plek wil zien of je melk al op is, maar geen duizenden euro’s voor een nieuwe koelkast neer wil leggen, is er een oplossing: de FridgeCam. Zeker, met dit apparaatje hou jij in de gaten hoe het met de melk is gesteld. En misschien kun je er ook achter komen wie jouw favoriete middagsnack jat.

Hoe dan ook, de FridgeCam is een goedkoop alternatief om je koelkast ‘slim’ te maken. De camera is gemaakt door het Britse bedrijf Smarter, dat ook andere verbonden keukenapparatuur maakt. De batterij van de FridgeCam gaat volgens de makers drie maanden mee.

Via de app kun je vervolgens bekijken tot wanneer je producten houdbaar zijn. Ook moet het op deze manier makkelijker worden om boodschappenlijstjes te maken. Met de camera kun je dus de inhoud van elke koelkast bekijken, maar realiseer je bij de aanschaf (99 Britse pond) ook dat je wellicht niet de enige bent die wil weten of de melk al op is.

FridgeCam