Ziggo laat je Netflix kijken via je Horizon-kastje

Netflix

Ziggo treedt in de voetsporen van KPN: binnenkort kun je met een speciale app Netflix kijken via je settopbox. De app wordt binnenkort door het land verspreid, schrijft de NOS. Dat geldt in eerste instantie enkel voor de Horizon-box van Ziggo, waar je maandelijks een paar euro meer voor betaald dan voor een reguliere settopbox.

Dankzij de app wordt het mogelijk om dezelfde decoder te gebruiken voor zowel tv- als Netflix-uitzendingen. Handig voor ons, maar voor Ziggo is het met name een leuke nieuwe inkomstenbron. Per nieuwe gebruiker die via de settopbox binnenkomt krijgt de kabelaar namelijk betaald. Hoeveel ze precies krijgen, is niet bekend. Desondanks is het interessant om te zien dat Ziggo daarmee kiest een concurrent van zijn televisiedienstverlening op die manier te omarmen in plaats van de strijd aan te gaan.

Door deze stap wordt het voor mensen mogelijk om Netflix op hun tv te bekijken Tot nu toe was het namelijk vrijwel alleen mogelijk om Netflix op je tv te kijken als je een gameconsole, Apple TV, smart tv of een Chromecast had. KPN bood al wel eerder aan om Netflix zonder app te kunnen kijken, namelijk door het onderdeel te maken van zijn pakket interactieve televisie.

Gewone settopbox

Voorlopig kun je de app alleen gebruiken met de Horizon-box. Het bedrijf probeert echter wel om de app ook geschikt te maken voor andere settopboxen. De Netflix-applicatie moet volgens Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, dit jaar nog beschikbaar worden. Wanneer dit precies is, is vooralsnog onbekend.

Ziggo werkt daarnaast ook aan een settopbox die 4k-beelden kan vertonen. Dat kastje moet volgend jaar geïntroduceerd worden. Of Ziggo dan ook meteen met 4k-uitzendingen start is onduidelijk, maar je kunt dan dus in ieder geval Netflix in 4k bekijken.