Goede ideeën voor een reis naar Mars? Dan is NASA op zoek naar jou!

De eerstvolgende grote stap in de ruimtevaart is waarschijnlijk een bemande reis naar Mars. NASA en SpaceX werken hier al even aan, maar nu kun jij ook meehelpen. NASA zoekt namelijk mensen met praktische, goed onderzochte ideeën over deze reizen.

NASA heeft een nieuw programma opgestart, genaamd NASA iTech. Hiermee roepen ze het publiek, overheidssectoren, academici en de luchtvaartindustrie op om met ideeën te komen die de ruimtevaart kunnen veranderen, en kunnen helpen bij een potentiële missie naar Mars.

Voorwaarden

Voor je gaat mailen om jouw idee bij ze neer te leggen: NASA heeft wel wat voorwaarden. Het bedrijf wil namelijk voorstellen in de vorm van white papers van vier pagina’s. Even snel een mailtje tikken is er dus niet bij. De organisatie zoekt bovendien specifiek naar voorstellen voor technologieën in bescherming tegen radiatie, het ondersteunen van leven, gezondheid van astronauten, voortstuwing in de ruimte en meetinstrumenten voor broeikasgassen.

De ideeën zijn tot 17 oktober in te sturen, dus er is wel wat haast bij geboden. In de aankomende maanden worden tien finalisten geselecteerd om in december hun ideeën te presenteren in het hoofdkwartier van het bedrijf. Daar komt een top drie uit, die de middelen en hulp krijgen voor het ontwikkelen van het idee.

Het ruimtevaartbedrijf hoopt door innovatie te zoeken uit niet-traditionele bronnen, nieuwe en andere ideeën te krijgen. Daarnaast blijft het bedrijf zelf nieuwe technologieën onderzoeken.