‘Oculus-oprichter Palmer Luckey steunt controversiële anti-Clinton-trollen’

Palmer Luckey, de oprichter van Oculus, is de suikeroom van een groep die presidentskandidaat Hillary Clinton online in slecht daglicht wil zetten. Dat schrijft The Daily Beast. Luckey zou de persoon achter /u/NimbleRichMan zijn, een Reddit-pseudoniem dat de conservatieve groep Nimble America financieel steunt.

Het profiel is inmiddels van Reddit verwijderd. De groep Nimble America is controversieel, omdat het door zowel online als offline te trollen een anti-Clintoncampagne voert. De groep zegt onder meer de plaatsing van een billboard in Pittsburgh op zijn naam te hebben staan, waarop Clinton met de woorden ‘Too Big To Jail’ afgebeeld staat.

Luckey zegt tegen The Daily Beast dat hij het pseudoniem op Reddit gebruikte met een wachtwoord dat door de organisatie aan hem was gegeven. Luckey zegt volgens The Daily Beast ‘slechts’ de suikeroom van Nimble America te zijn. De Oculus-oprichter zou ‘genoeg geld hebben’, dat hij spendeert om even een ‘leuke tijd’ te hebben. Luckey verkocht zijn bedrijf Oculus twee jaar geleden aan Facebook voor 2 miljard dollar.

Nimble America zou het geld uit donaties gebruiken om anti-Clintonadvertenties buiten het internet te plaatsen.