Na de plofaccu van de Note 7 blijken ook Samsung’s wasmachines gevaarlijk te zijn

Eerder deze maand kwam Samsung behoorlijk slecht in het nieuws: de Galaxy Note 7 bleek te kunnen ontploffen. En wat wil je op zo’n moment niet? Nog meer slecht nieuws. Helaas voor Samsung komt er wel meer naar buiten. Hun wasmachines blijken namelijk ook gevaarlijk te zijn, schrijft RTL Z.

Volgens de Amerikaanse productveiligheidswaakhond Consumer Product Safety Commission (CPSC) kunnen de wasmachines gevaarlijk hard trillen en daardoor mensen verwonden. Het gaat om bovenladerwasmachines die tussen 2011 en 2016 verkocht zijn. In de Amerikaanse media zijn al foto’s te zien van wasmachines die volgens gebruikers zelfs geëxplodeerd zijn.

De wasmachines van Samsung zijn ook in Nederland te koop, maar modellen die buiten Noord-Amerika zijn verkocht dit ervaren dit probleem niet. Dat laat Samsung ons weten in een verklaring. Daarnaast hebben ze voor Amerikanen een website gemaakt waar je het serienummer van je wasmachine kunt invoeren, om te zien of deze mogelijk gevaar oplevert.

Amerikanen die zich zorgen maken kunnen het advies van de CPSC houden. Zij raden aan om bij het wassen van zwaar wasgoed, zoals beddengoed, waterbestendige kleding en grote items, alleen het wasprogramma voor fijne was te gebruiken. Die centrifugeert namelijk op een lagere stand, zodat het apparaat minder gaat bewegen.

De CPSC is in gesprek met Samsung over een oplossing voor de gedupeerde gebruikers, om meer incidenten te voorkomen.