Twitter Moments vanaf nu in Nederland beschikbaar

Twitter Moments

Ongeveer een jaar geleden kwam Twitter met een geheel nieuwe feature: Twitter Moments. Bij de lancering daarvan beloofde het bedrijf dat het platform voor iedere gebruiker beschikbaar zou worden. Nu is die belofte ingelost, zo maakte Twitter bekend. Via Twitter.

In de video die het bedrijf plaatste, word je direct uitgelegd hoe Moments werkt. In de webversie van het platform zie je (op korte termijn) op je profielpagina een nieuwe knop staan om een moment aan te maken. Vervolgens vul je een titel en tekst in en selecteer je de tweet(s) die je er bij wilt hebben. Het idee is dat je op deze manier je tweets aan elkaar kunt koppelen om een verhaal te vertellen. In Twitter zelf kun je vervolgens gemakkelijk naar deze verhalen zoeken.

Twitter Moments is nu alleen nog beschikbaar via de desktopversie van het platform, al moet de feature binnenkort ook naar mobiele apps komen.

Overname

Twitter heeft het al tijden moeilijk en probeert met diverse nieuwe features meer gebruikers naar het platform te trekken. Ondertussen zijn diverse bedrijven geïnteresseerd in de overname van het sociale medium. Zo zouden Google en Salesforce interesse hebben, maar ook Disney zou wel interesse hebben in een uitbreiding naar het sociale vlak via Twitter. Tot nu toe blijft het echter bij geruchten en is er nog niets concreets voorbij gekomen.