Gamen doe je vanaf nu ook in de chat van Telegram

Telegram spel

Gamen in een chatapp? Ja, dat lees je goed. Telegram heeft vandaag een update gegeven van haar app, waardoor je nu echt spelletjes kunt spelen in de applicatie. Natuurlijk was dit al mogelijk voor tekstgebaseerde spellen, maar nu zijn er ook visuals en geluidjes, schrijft TechCrunch.

Telegram heeft natuurlijk al een aantal voorbeelden van games. Zo is er MathBattle, een spel gebaseerd op wiskunde, dat in drie uur gebouwd is, en een voetbalspel genaamd Football Star. Ook zijn er spellen waarin je de strijd aan gaat met de tijd, zoals Corsair, waarin je zo lang mogelijk niet neergeschoten moet worden.

Alle spellen kun je spelen in de chats zelf en zijn competitief, doordat de scores van jou en je contacten worden opgeslagen. Een apart chatvenster is dan ook niet nodig. “We bewaren de hoogste scores voor ieder spel gespeeld in elke chat, en je kunt direct zien hoe jij en je vrienden het doen”, zegt Telegram. “Elke keer als er een nieuwe hoogste score is, krijgen andere spelers in de chat een notificatie.”

Telegram spel

In totaal zijn er dertig spelen, die met name door de ontwikkelaar Gamee gemaakt zijn. Volgens Telegram komen er nog honderden aan, dus je zult je voorlopig niet vervelen.

HTML5

Alle games zijn gemaakt met HTML5, wat betekent dat bestaande spellen ook naar het platform kunnen komen. Volgens Telegram duurt het slechts een paar uur voor dit klaar is.

Wil je bij een game komen, dan stuur je een @-vermelding naar de relevante bot om instructies te krijgen over hoe je kunt gaan spelen. Wil je MathBattle spelen? Dan typ je in @gamebot en kies je MathBattle.

Om gebruik te kunnen maken van de spellen heb je Android 4.4 of hoger, of een iPhone 4 of een nieuwere versie nodig. Daarnaast moet je Telegram V3.13 hebben, die al in de Play Store te verkrijgen is. Hij komt vandaag ook in de App Store, voor iOS-gebruikers.