Zusterbedrijf Google maakt draagbare microscoop waarmee je onder je huid kunt kijken

Verily

Misschien is het een wat eng idee, maar nuttig is het zeker: Verily heeft samen met UCLA een draagbare microscoop gemaakt die onder je huid kan kijken. Het apparaat is ontworpen om fluorescerende biomarkers in de huid kan volgen. Dat zijn speciale stofjes die door je bloedbaan heen kunnen worden gevolgd van buitenaf. Hiermee kunnen bepaalde kankervormen worden herkend en kan de toelevering van medicijnen in je lichaam worden gecontroleerd. Dit schrijft Engadget.

Op dit moment zijn die biomarkers ook al te volgen, maar de technologie is duur en niet gemakkelijk te verplaatsen. Verily’s apparaat weegt echter nog geen halve kilo, waardoor kankerpatiënten hem altijd kunnen dragen. Zo kunnen ze in de gaten houden of de medicatie de juiste delen wel bereikt.

Het apparaat stuurt een laser vanaf een bepaalde hoek naar de huid. De microscoop maakt vervolgens een verlichte afbeelding. De data wordt teruggestuurd naar een computer, waar een algoritme de ruis van de huid zelf weg filtert. Het resultaat is een afbeelding die doctoren de chemicaliën laat volgen. In een later stadium zijn er mogelijk meer toepassingen voor de technologie.

Microscoop Verily

Verily is een onderdeel van Alphabet en werkt alleen maar een medische toepassingen van technologie. Zo maakten ze eerder al een gezondheidstracker die ziektes kan voorspellen, werkt het aan een nieuwe behandeling voor diabetes, een zoekmachine voor ziekten en maakt het de operatiekamer van de toekomst.