De Renault Trezor is een autonome en elektrische auto die je gezien moet hebben

renault trezor

Je hebt auto’s en je hebt auto’s. De Renault Trezor valt absoluut in de tweede categorie. Deze conceptauto werd vorige week onthuld bij de Paris Motor Show en is een absolute schoonheid te noemen. Maar hij is ook nog eens goed voor het milieu en handig: de Trezor is namelijk autonoom en volledig elektrisch, schrijft Electrek.

De Trezor heeft twee stoelen en heeft een gigantische deur uit een stuk. Handig? Nee. Maar het is wel een mooie manier om het interieur te tonen. Het dashboard is gemaakt van rood hout, waar ook een vak in zit voor je bagage. De rest van het interieur bestaat uit rood leer.

Aan de binnenkant vinden we een motor met een maximale kracht van 260kW. In de motor zitten twee accu’s die ieder een ander koelsysteem gebruikt, dat geoptimaliseerd is voor diverse omstandigheden. Daarnaast vinden we hetzelfde remsysteem als in de Formule E-auto’s van Renault, namelijk het Rechargeable Energy Storage System (RESS). Door de ultra-lage carrosserie zou het voertuig aerodynamisch zijn en daarnaast zou de auto extreem stabiel moeten zijn.

Volgens Renault omvat de Trezor ook hun “visie over hoe autonome auto’s het reizen veiliger en leuker kunnen maken, terwijl automobilisten kunnen kiezen hoe ze hun tijd gebruiken”. Zo zou het MULTI-SENSE-systeem gebruikt worden, dat nu gemaakt wordt bij Nissan’s eigen zelfrijdende programma. Dit systeem kiest drie rijdmodi: neutraal, sport en autonoom.

Omdat het om een conceptauto gaat, zul je de Renault Trezor niet kunnen kopen. Helaas! Wel zullen elementen ervan in de toekomst terug te vinden zijn in de auto’s die Renault ontwerpt.

renault trezor

renault trezor
renault trezor
renault trezor
renault trezor