De verstrekers en speakers van Denon bestuur je voortaan met Amazon Alexa

Denon HEOS

Denon gaat samenwerken met Amazon Alexa om te zorgen dat je je muzieksysteem thuis kunt aansturen via spraak. De bedoeling is dat je speakers en versterkers die gebruik maken van het draadloze audioplatform HEOS voortaan ook met je stem kunt bedienen. Vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar moet deze optie beschikbaar worden.

HEOS is een systeem van Denon waarmee je muziek kunt afspelen en waarme je dient gebonden bent aan één streamingdienst. De muziek kun je namelijk afspelen via Spotify, TuneIn, TIDAL, Napster, Deezer, Mood:Mix en Soundcloud. Maar je kunt ook alles vanaf je smartphone, PC, Mac of NAS-station streamen.

Het systeem is geschikt voor meerdere ruimten, zodat je overal toegang hebt tot het systeem, waarbij je speakers kunt koppelen of juist los van elkaar muziek kunt laten afspelen. Zo kun je altijd en overal genieten van je favoriete muziek. HEOS was eerder al te bedienen via een app voor iOS en Android via zowel wifi als bluetooth, daar komt nu dus spraakbesturing bij.

“Denon heeft 100 jaar ervaring op het gebied van kwaliteit, innovatie en design, en we hebben onze klanten altijd de best mogelijke audio-ervaring willen bieden, en dat doen we nu met Amazon Alexa”,. aldus Brendon Stead, SVP Productontwikkeling bij Denon.

Spraakbesturing

Hoe Denon Alexa precies gaat inbouwen in onduidelijk. Het bedrijf weet nog niet of je direct tegen je speakers kunt praten of dat je een ‘praatpaal’ zoals Amazon Echo nodig hebt. Denon laat ons weten hier nog niets over te kunnen zeggen, omdat het systeem nog in ontwikkeling is. Wat daarnaast opmerkelijk is, is dat Denon de dienst aankondigt in Nederland, maar Alexa nog geen Nederlandstalige ondersteuning heeft. Ook is de Echo hier nog niet te koop.

Denon is overigens niet het eerste bedrijf dat een dergelijke deal sluit met Amazon. Eind augustus werd bekend dat Sonos eenzelfde soort samenwerking begon, zodat je zijn speakers kunt besturen met je stem via Alexa. Hierbij heb je sowieso wel een Amazon Echo of andere Alexa-apparaat nodig. Je kunt niet direct tegen je Sonos-speakers zelf praten.