Henrik Fisker gaat opnieuw de strijd aan met Tesla met zijn nieuwe EMotion

EMotion

In 2008 kondigde Henrik Fisker, een auto-ontwerper, aan dat hij elektrische auto’s cool ging maken. En hij maakte zijn belofte waar: in 2013 verkocht hij een paar honderd exemplaren van zijn Karma sedan, onder meer aan Leonardo DeCaprio en Colin Powell. Maar de auto had behoorlijk wat bugs. Nu is Fisker terug met exact hetzelfde plan, maar met een nieuw bedrijf: Fisker Inc. En deze keer zweert hij dat zijn auto wel gaat werken, schrijft Wired.

Volgens Fisker zelf wordt zijn nieuwe elektrische auto de grote rivaal van Tesla op het gebied van cool zijn als elektrische auto. Het gaat om de EMotion, waar tot nu toe alleen maar beelden van zijn. Het is een luxueuze sportsedan met – als we Fisker moeten geloven – flink wat interessante specificaties. Zo zou het voertuig maximaal 259 kilometer per uur kunnen rijden. Daarnaast zou de auto 643 kilometer kunnen rijden zonder op te hoeven laden, dankzij een zeer geheime grafeenbatterij van Nanotech Energy Inc.

EMotion

Qua uiterlijk heeft het voertuig ook wat interessante features. Zo zou de EMotion “vlinder”-deuren hebben. Logisch, want het is een futuristische auto en die kan geen normale deuren hebben. Ook komt er hardware in om volledig autonoom rijden te ondersteunen. Wie dat gaat maken is echter nog niet bekend.

Overigens hoef je niet direct als een gek te gaan sparen om de EMotion te kunnen kopen. Fisker gaat namelijk ook een betaalbare versie maken van zijn luxueuze variant. De bedoeling is dat de eerste versie halverwege 2017 op de markt verschijnt. De vraag is natuurlijk of alles deze keer wel naar behoren werkt.