Tesla neemt Duits bedrijf over om genoeg Model 3-exemplaren te kunnen produceren

Tesla staat voor een ongelofelijke uitdaging. Er zijn namelijk bijna een half miljoen mensen die wachten op hun gereserveerde Model 3, maar de productie van de auto moet nog beginnen. Daarnaast moet de productie van de Model S en Model X gewoon doorgaan natuurlijk.

In het verleden heeft de autofabrikant regelmatig zijn productiedoelen niet gehaald en dit keer wil Elon Musk er alles aan doen om zijn beloftes waar te maken. Zijn bedrijf heeft daarom een Duits bedrijf overgenomen dat gespecialiseerd is in automatisch productie: Grohmann Engineering.

Zodra de overname is goedgekeurd zal het bedrijf door het leven gaan als Tesla Grohmann Automation. Vanuit Duitsland zal het nieuwe bedrijf de systemen ontwikkelen die wereldwijd door Tesla worden gebruikt om de productie van (de onderdelen voor) zijn auto’s verder te automatiseren en optimaliseren. Dit moet zorgen voor de schaalgrootte die Tesla nodig heeft om zijn beloftes waar te maken en verder door te groeien. Een belangrijke stap dus.

En tevens is de overname goed nieuws voor de Duitse economie. Tesla zegt dat het nieuw te vormen bedrijf de komende twee jaar zo’n 1000 banen zal opleveren in Duitsland. Het is nu wachten  op groen licht voor de overname. Beide bedrijven verwachten dat de goedkeuring begin volgend jaar volgt.