“Hoe won Trump?” Hier zochten Amerikanen naar na de verkiezingen

Zoekopdrachten op Google kunnen ons veel leren over waar mensen mee bezig zijn. Na de Brexit werd er vooral geGoogled: “Wat is Brexit?” En dat was nu niet echt geruststellend. Google verzamelt dit soort data na grote evenementen, en dus ook bij de presidentsverkiezingen. Waar Googlede Amerika op na de winst van Trump?

Op het gebied van Trump en zijn overwinning werden er veel vragen gesteld. Veel mensen vroegen zich af wat Hillary Clinton, zijn concurrent, nu gaat doen, maar ook hoe Donald Trump won. Maar zelfs algemene zoekwoorden als “How did” en “Why did” werden overgenomen door de presidentskandidaten. “Waarom gaf Hillary zich over”, was bijvoorbeeld iets waar veel op gezocht werd. En ook “Hoe kon het dat de polls zo fout zaten” was populair. In het Verenigd Koninkrijk maakte de bevolking zich blijkbaar ietwat zorgen. Daar werd namelijk veel gezocht op “Wat betekent Donald Trump voor Brexit?”.

Ook vragen als “Wie won de popular vote?” (wie de meeste stemmen heeft gekregen) en “Waarom verloor Hillary?” bleken erg populair. Opvallend genoeg zijn er weinig positieve zoekopdrachten te vinden in de lijstjes. Mensen zochten zelfs op “Wie is Donald Trump” en hoe oud hij is, maar vragen over zijn beleid en de toekomst komen niet in de lijstjes voor.

Ben je nu zelf nog nieuwsgierig naar de zoekopdrachten rondom de presidentsverkiezingen? Google heeft ze verzameld op de website World POTUS.