Nederlanders maken ring die vertelt of je wel genoeg vitamine D binnenkrijgt

Vitamine D is goed voor je. Door veel in de zon te komen – en dus die vitamines binnen te krijgen – word je vrolijk en voel je je gelukkig. Maar we zitten steeds meer binnen en zien steeds minder daglicht, waardoor je diverse gezondheidsproblemen kunt krijgen. Dus maakte het Nederlandse bedrijf e-Senses een ring waarmee je in de gaten kunt houden of je wel genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Volgens e-Senses kan een tekort aan vitamine D slaapproblemen, angst en stress veroorzaken. En als je fulltime werkt, zie je nauwelijks zon en krijg je waarschijnlijk te weinig van deze vitamine binnen. Om in de gaten te houden of je wel genoeg binnenkrijgt, is er nu de Helios Smart Ring. Dit is volgens het bedrijf zelf de eerste ‘vitamine-D-tracker’  ter wereld.

De ring verbind je met je smartphone en geeft via de Helios-app aan hoeveel daglicht, zonlicht en vitaminewaardes je binnenkrijgt. Op basis daarvan kun je beslissen of je bijvoorbeeld buiten gaat lunchen of voor de zon onder gaat nog een rondje door het park gaat lopen.

Daarnaast houdt de ring rekening met de kans op verbranding. De ring meet namelijk hoe sterk het zonlicht is en in de app kun je zien hoe hoog de UV-straling is. Op basis daarvan berekent de ring hoe lang je buiten kunt blijven, zonder gevaar te lopen op een verbrande huid.

De Helios Smart Ring moet in februari in de winkels liggen voor 149 euro. Er is echter ook een Indiegogo-campagne opgezet, waar je de ring nu al kunt bestellen vanaf 119 dollar (109 euro).