Dit was het belangrijkste technieuws van vrijdag 11 november 2016

Elke doordeweekse avond zetten we het belangrijkste technieuws, onze favoriete must reads en interessante of opvallende nieuwsberichten van de dag voor je op een rijtje.

Edward Snowden

Snowden: ‘We zouden niet bang moeten zijn voor Trump’

Beveiliging en privacy zou niet moeten worden geregeld door de politiek, maar door techniek. Dat zei klokkenluider Edward Snowden gisteren in Amsterdam.
Lees verder op Numrush
Instagram

CEO Instagram bevestigt komst livestreaming naar zijn platform

Naast het delen van foto's en video's en Stories, kun je straks ook geen livestreamen op Instagram. Wanneer de functie beschikbaar komt is echter onbekend.
Lees verder op The Verge
Facebook

Facebook beperkt mogelijkheden om te adverteren op etnische groepen

Dit geldt voor advertenties op het gebied van woningaanbod, werkgelegenheid en het lenen van geld. Daarnaast worden discriminerende advertenties formeel verboden.
Lees verder op USA Today
Facebook

Volgens Mark Zuckerberg heeft fake nieuws op Facebook geen invloed gehad op de presidentsverkiezingen

"Persoonlijk denk ik dat het idee dat fake nieuws op Facebook op de één of andere manier invloed heeft gehad op de verkiezingen een bizar idee is", aldus Zuckerberg.
Lees verder op Numrush

Bug zorgde er voor dat Spotify gigabytes aan onnodige data wegschreef

Spotify heeft een gigantische bug opgelost in zijn desktop-app voor Windows, Mac en Linux. De app schreef onnodig gigabytes aan data weg.
Lees verder op Ars Techinca
Philips

Persoonlijke gegevens van zo’n 2000 Philips-medewerkers gelekt

Persoonlijke persoonsgegevens van duizenden Nederlandse Philips-medewerkers liggen op straat. Het gaat om onder meer adresgegevens, BSN-nummers en jaaropgaves.
Lees verder op Telegraaf
Beveiligingsproblemen

Bodemprocedure Consumentenbond tegen Samsung om Android-updates

De Consumentenbond wil dat Samsung langer Android-updates blijft aanbieden voor zijn telefoons. Een kort geding daarover verloor de bond eerder dit jaar.
Lees verder op Numrush