Mediaspeler VLC gaat 360-gradenbeelden ondersteunen

Mediaspeler VLC gaat 360-gradenbeelden ondersteunen. VLC, dat bekend staat een groot arsenaal aan bestandsformaten te ondersteunen, brengt de beschikbaarheid van deze video’s in een toekomstige update naar alle platforms. Gebruikers van Windows en Mac kunnen nu al een testversie van de geüpdatete mediaspeler downloaden.

Gebruikers kunnen met hun muis door de beelden swipen om het beeld te draaien, vergelijkbaar met 360-gradenvideo’s op platformen zoals YouTube en Facebook. In de speler van VLC is het ook mogelijk om daarvoor de pijltjestoetsen te gebruiken.

VideoLAN, dat VLC Media Player uitgeeft, zegt de ondersteuning voor 360-gradenvideo’s ook naar smartphones te gaan brengen. Het bedrijf wil voor de besturing daarvan ook gebruik maken van de sensoren van de smartphone. Gebruikers kunnen de video dan bekijken door de smartphone te bewegen. Of daarbij ook direct ondersteuning voor mobiele VR-brillen zoals de Google Cardboard en Samsung Gear VR bij komt, is niet bekend.

Wel zegt VideoLAN te werken aan een versie voor high-end VR-brillen, zoals de HTC Vive en Oculus Rift. Ook noemt het Google Daydream in dat rijtje, wat kan duiden op latere ondersteuning voor mobiele virtual reality. Tot slot zegt het bedrijf ook te werken aan ondersteuning voor 3D-audio.