Samsung Gear S3 vanaf vrijdag te koop, net op tijd voor de feestdagen

Samsung Gear S3 kopen

Vanaf vrijdag kun je Samsung Gear S3 kopen. Deze ronde smartwatch is een uitgebreidere (en grotere) versie van Gear S2 die vorig jaar op de markt kwam. Hij bevat namelijk ingebouwde GPS, waardoor je er mee kunt gaan hardlopen of fietsen, zonder dat je je smartphone hoeft mee te nemen.

Tijdens de IFA in september kondigde Samsung zijn nieuwste smartwatch aan, maar het was toen nog niet bekend wanneer de Nederlandse versie precies in de verkoop zou gaan. Het was toen al wel meteen duidelijk dat de meest uitgebreide versie, met een ingebouwde 4G-verbinding, niet in Nederland verkocht zou gaan worden.

Je kunt de Samsung Gear S3 krijgen in twee designs: de wat stoerdere Frontier en de wat strakkere Classic. Beiden varianten zijn van binnen hetzelfde. Ze zijn water- en stofdicht en bevatten een accu die maximaal twee dagen meegaat. Het horloge draait op Tizen, het eigen besturingssysteem van Samsung. Hiervoor zijn relatief weinig apps beschikbaar, maar desondanks moet je met het aanbod prima vooruit kunnen. Onder meer Uber, KLM, Parkmobile en Nu.nl hebben een eigen app.

Samsung Gear S3 kopen

De Samsung Gear S3 kost 399 euro. Er is ook een speciale BALR.-editie, die in samenwerking met dit kledingmerk is ontwikkeld. Deze is 100 euro duurder. Het horloge is vanaf vrijdag 2 december te koop in elektronicazaken en uiteraard online.De Gear S2 blijft gewoon op de markt en is goedkoper en kleiner dan het nieuwe model. Hij bevat echter geen GPS.