Wereldkampioen Nico Rosberg stopt met Formule 1

Amper een week na het behalen van zijn wereldtitel Formule 1 maakt Nico Rosberg bekend te stoppen als Formule 1 coureur. Dat liet hij vandaag weten via zijn Facebook pagina.

De coureur gaf een persconferentie die live werd uitgezonden op Facebook. Samen met teambaas Toto Wolff die naast hem zat gaf Rosberg te kennen dat hij ‘wilde stoppen op zijn hoogtepunt’.

De coureur, die inmiddels 31 jaar oud is en vorig jaar zijn eerste dochter kreeg, werd afgelopen weekend wereldkampioen met minieme voorsprong op teamgenoot Lewis Hamilton.

Op Facebook schrijft de 31-jarige Duitser zojuist:

In interviews liet Nico Rosberg deze week al enkele malen blijken hoe blij en verrast hij was met zijn eerste wereldtitel in de Formule 1. Samen met Damon Hill is hij de enige zoon van een voormalig Formule 1 kampioen die zelf ook wereldkampioen werd. In 1982 wist zijn vader Keke Rosberg hetzelfde te presteren.

Volgens Rosberg was de laatste race van het seizoen zenuwslopend. De Duitser moest op een tweede of derde plek eindigen om het kampioenschap veilig te stellen, een overwinning van Lewis Hamilton kon daar niets aan veranderen. Alhoewel Rosberg keurig op een tweede plek wist te finishen voelde hij de hete adem van Sebastian Vettel en ‘Crazy Max’ – Max Verstappen ronden lang in zijn nek.

“Er hoefde maar 1 ding mis te gaan en ik had het niet gered”, aldus de kersverse wereldkampioen na afloop van de race. Het zal voor hemzelf – en Lewis Hamilton – een grote opluchting zijn dat hij¬†het nu wat rustiger aan kan gaan doen.

Wie Nico Rosberg’s stoeltje¬†bij ’s werelds beste Formule 1 team van dit moment gaat vervangen in 2017 is op dit moment nog niet bekend.