Schrik niet: Netflix begint voortaan automatisch met afspelen

Netflix

Netflix besteedt niet alleen veel tijd aan het maken van vette series, maar ook aan hoe hun dienst werkt. De technologie van hun streams en de interface van hun apps blijven ze continu verbeteren. Het enige doel dat het bedrijf daarbij heeft, is dat je als gebruiker nog meer gaat kijken. Het feit dat na afloop van een aflevering van een serie meteen de volgende begint, is dat het schoolvoorbeeld van. Maar Netflix gaat nu nog verder: voortaan beginnen series en films automatisch af te spelen op je tv.

Al lange tijd is Netflix bezig met het testen van deze functie en nu is hij eindelijk voor iedereen beschikbaar. Als je op je tv een serie of film aanklikt zag je een detailpagina met een korte omschrijving en een afbeelding. Deze afbeelding worden nu vervangen door videopreviews die automatisch af gaan spelen en jou moeten verleiden om de serie of film te bekijken.

We weten dat we minder dan 90 seconden hebben om iemands aandacht te pakken en hem of haar enthousiast te krijgen over een titel, dat is waarom we videopreviews toevoegen aan het browsen op televisie.

De videopreviews moeten volgens Netflix niet worden verward met trailers of teasers. Het zijn samenvattingen die je moeten helpen om snel een beeld te krijgen van het verhaal, de karakters en de sfeer. Netflix heeft de functie uiteraard uitgebreid getest en het werkt: gebruikers browsen minder en kijken meer dankzij de previews.

De automatisch afspelende previews worden de komende tijd toegevoegd aan de Neflix-apps op spelcomputers,┬áTV-kastjes en smart TV’s. Netflix heeft geen plannen ze ook naar smartphones en tablets te brengen.