Check waar jij dit jaar het meest naar luisterde op Spotify

Spotify

De kans is groot dat je vandaag een tof mailtje van Spotify in je inbox hebt zetten. En heb je die nog niet gehad, dan komt hij eraan. De streamingdienst is vanochtend namelijk gestart met het versturen van de persoonlijke jaaroverzichten naar zijn gebruikers. Eerder deelde Spotify al de algemene luistercijfers, waaruit bleek dat Broederliefde de meest gestreamde artiest van 2016 was in Nederland. Internationaal is dat Drake.

In de mail die Spotify-gebruikers krijgen, zien ze hoeveel minuten ze dit jaar naar muziek hebben geluisterd en naar hoeveel verschillende artiesten en tracks. Daarnaast krijg je een overzichtje van wie jouw favoriete artiesten zijn. En uiteraard heeft Spotify een playlist gemaakt van je toptracks.

Heb je nog geen mail gehad van Spotify? Dan kun je toch al naar je persoonlijke playlist van 2016 luisteren. Ga in de app naar ‘Genres en stemmingen’ en vervolgens naar ‘Flashback 2016’. Hier vind je de algemene toplijsten, inclusief de ‘Top Breakup Songs of 2016’ en ‘Het beste van Nederlandse Hip Hop’. Bovenaan vind je ‘Je topnummers van 2016’.

Bij mij is deze lijst een erg goede afspiegeling van mijn luistergedrag (wat op zich natuurlijk logisch is). Het combineert mijn favoriete hits van dit jaar met mijn fijnste hardlooptracks en mijn lievelingsnummers van mijn favoriete artiesten. De mail met cijfers heb ik overigens zelf nog niet gehad. Het is ook niet duidelijk hoe lang Spotify over het versturen hiervan doet. Gewoon even afwachten dus.