Drie topmannen verlaten Uber’s zelfrijdende autoproject

Uber Volvo

Drie topmannen van het zelfrijdende autoproject van Uber, een tak genaamd Advanced Technology Group, hebben het team verlaten. Dat melden bronnen aan Recode. Het gaat onder meer om Brett Browning, het hoofd van het mapping-team, en Drew Bagnell, het hoofd van het autonomie- en perceptieteam. Het afscheid van deze mensen werd in de eerste week van december aangekondigd aan de werknemers via een e-mail.

Peter Rander, een ingenieur die zich specialiseert in de commercialisering van robots, heeft het bedrijf in september verlaten. Wat de mannen hierna gaan doen is niet bekend, al zegt Rander op LinkedIn dat hij een consultant is op het gebied van robots en zelfrijdende technologie.

Tegenvallers

Uber heeft sinds augustus behoorlijk wat veranderingen gezien. Toen nam het het zelfrijdende truckbedrijf Otto over. Mede-oprichter van Otto Anthony Levandowski kreeg de leiding over de zelfrijdende auto’s van Uber. Ondertussen wordt het project steeds serieuzer, met onder meer de lancering van UberFreight en de test in Pittsburgh met zelfrijdende auto’s.

Ondertussen heeft Uber ook de startup Geometric Intelligence overgenomen, dat zich richt op kunstmatige intelligentie en machine learning. Maar een dag nadat dit bekend werd, vertelde Danny Lange, het hoofd van machine learning bij het bedrijf, dat hij vertrok. In september vertrok ook Marcos Campos, de baas van applied machine learning. Daarmee is er dus veel talent vertrokken, precies op het moment dat veel fabrikanten werken aan autonome voertuigen. Wat dit betekent voor Uber is echter afwachten.