Goed nieuws voor radiomakers en podcasters: Facebook Live wordt uitgebreid met audio

Facebook Live Audio

Dit jaar kreeg Facebook een geheel nieuwe feature: Facebook Live. Hier kun je live video’s streamen, maar voor alleen audio bestond een dergelijke optie nog niet. Tot nu dan, want het sociale medium breidt het platform uit met precies die functie. Dit heeft Facebook via haar website bekend gemaakt.

Met Facebook Live Audio is een snelle internetverbinding geen vereiste, waardoor nieuwsmedia en andere uitgevers hun doelgroep nog steeds kunnen bereiken in gebieden waar de verbinding slecht is. Op iOS is het echter wel nodig om de applicatie open te houden op je smartphone, terwijl dit bij Android niet het geval is.

Facebook Live Audio

Alle streams verschijnen net als de video’s in je News Feed. Ook is het mogelijk om vragen te stellen, reacties realtime achter te laten tijdens de uitzending en om de stream te delen met vrienden

Uitgevers

De feature wordt in eerste instantie alleen beschikbaar gemaakt voor uitgevers. De Britse LBC radio, BBC World Service, harper Collins en de schrijvers Adam Grant en Britt Bennett mogen het als eerste gebruiken. Vanaf volgend jaar wordt het voor iedereen beschikbaar gemaakt.